travel@ola.ua Київ
Перейти к поиску тура

Розпочався фестиваль вуличної їжі у Таїланді

13.12.2016
їжа в таїланді

З 9 по 18 грудня у Бангкоку відбудеться фестиваль вуличної їжі. У двох торгово-розважальних центрах Бангкока – Seacon Square та Seacon Bangkae – понад 140 кухарів та кафе представлять своє мистецтво. На фестивалі готуватимуть страви не лише тайської кухні, а й інших азіатських країн: зокрема Китаю та В'єтнаму.

Рецепти та секрети приготування цієї їжі зберігаються протягом століть і передаються з покоління до покоління.

Бангкок, згідно зі світовими рейтингами, - місто найкращої вуличної їжі та неодноразовий володар нагород. У столиці Таїланду є справжній культ їжі. Тут готують смачно, багато та буквально всюди. На вулиці можна купити супи та бульйони, рис, локшину, млинці, салати, шашлички з морепродуктів та інші страви. Крім того, ціни на вуличну їжу в Таїланді цілком помірні. Так, за невеликий перекушування потрібно буде заплатити від 10 бат (7 грн), а велика тарілка рису або локшини обійдеться в 35-60 бат (25-40 грн). Не варто перейматися і якістю їжі. У Таїланді їжу не прийнято залишати наступного дня, а більшість страв готується просто при вас.

Спробувати обов'язково потрібно такі страви (і не забути попросити “не гостру”):
Пад Тай (Pad Thai) Kung - традиційна рисова локшина з морепродуктами, бобовими паростками, тофу та овочами
Као Пад (Kao Phad) – рис, обсмажений з овочами, куркою чи креветками.
Том Ям (Tom Yam) – суп на основі грибів, креветок або курки, зазвичай дуже гострий.
Том Кха (Tom Kha) – суп на кокосовому молоці на основі креветок або курки та солом'яних грибів.
Сом Там (Som Tam) – у класичному варіанті це гострий салат, який готується з незрілої папаї та креветок.

Комментарии

0 комментария

Спасибо за Ваш отзыв!