travel@ola.ua Київ
Перейти к поиску тура

Страви, які варто спробувати у Єгипті

Єгипетська кухня характеризується пряністю та гостротою, з приготуванням соусів та спецій. Традиційні страви готуються на основі квасолі, бобів, баклажанів та перцю, соусів з рослинної олії, цибулі та часнику з неодмінним додаванням трав та гострих спецій (зустрічаються і “вогняні суміші” з пекучого перцю).

Одна з найбільш незвичайних страв - "бобовий бургер" , приготований з провернутих бобів з додаванням коріандру, часнику та спецій у формі невеликих котлеток і підсмажений у фритюрі - це невід'ємна частина традиційного єгипетського сніданку.

Дуже смачні численні, часто приправлені кунжутом закуски: в'ялена яловичина в товстому шарі прянощів, пюре з баклажанів з кунжутом і часником, баклажани, фаршировані часником, пікантний твердий сир, кунжутний крем з олією. У меню зазвичай входить і велика різноманітність салатів і зелені.

Обов'язково слід спробувати "тахіна" - своєрідний суп-пюре, приправлене лимоном та спеціями, "бабахамусс" - пюре з баклажанів з олією та оцтом, "куса" - фаршировані кабачки або "та'aмейя" - котлети з гарніром з бобів. До столу подають м'який "баладійський" хліб, який легко поділяється на два шари і вмочується в соус.

Читайте також: Причини харчових розладів у готелях Єгипту

Зверніть увагу, що страви, які подають у готелях, зроблені «для європейського шлунка» і за європейськими стандартами. Тому для справжніх гурманів та поціновувачів єгипетської кухні ми підібрали ресторани та кафе, де ви зможете відчути колорит місцевої кухні.

Деякі єгипетські назви страв та продуктів:

Tahini - паста з кунжутного насіння

Babaghanoush - пюре з баклажанів з оливковою олією та часником

Ta'ameya - котлети з гарніром з бобів

Kofta - рубані котлети з баранини чи яловичини

Kebab – добре промаринована баранина або яловичина, смажена на грилі на шампурах

Kalaoui - смажені бруньки

Mayya ma'daniyya - вода

Ahwa - кава

Baklava - рулетики з тіста філо, начинені горіхами та медом

Hamaam - голуби

Torly - овочевий гуляш з цибулею, картоплею, бобами та горохом

Hummus - паста з турецького гороху (нут)

Fuul – густий соус з бобів

Aish або aysh – єгипетський хліб

Комментарии

0 комментария

Спасибо за Ваш отзыв!